Select Page

Als u ooit de inhoud van uw kluis heeft moeten beschermen, bent u ongetwijfeld een advertentie tegengekomen voor een kluis die eruitziet als een grote blauwe kluis. Het probleem met deze kluizen is dat ze geen veilige manier bieden om geld op te slaan. Voor de meeste mensen die hun eigen kluis hebben, is het een bank of een spaar- en leenkluis, maar die zullen je niet veel goed doen als je het geld van je gezin moet beschermen.

Kluizen hebben meestal een classificatie van 300 graden onder nul tot 1000 graden onder nul. Dus dat is oké in sommige lokale situaties waar de brandweer relatief snel arriveert voor een woningbrand.

Maar als u zeker wilt zijn dat de inhoud onder het ontstekingspunt van uw papier blijft, overweeg dan om kluizen tot 1700 graden of zo te beoordelen. Dit is ideaal voor het beschermen van contant geld en belangrijke documenten in geval van kleine woningbranden.

Het is vermeldenswaard dat kluizen die hoger zijn dan 1700 graden Fahrenheit erg gevaarlijk kunnen zijn om te gebruiken. Ze kunnen zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw gezin. Deze kluizen kunnen extreem heet zijn wanneer ze voor het eerst worden geopend, en ze zijn ook licht ontvlambaar. Als de kluizen eenmaal gesloten zijn, zijn ze ook niet luchtdicht, wat de kans op een explosie kan vergroten.

Commerciële kluizen variëren ook aanzienlijk hoger dan uw typische huiskluis. Voor de meeste zakelijke toepassingen heeft u een veilige beoordeling van minimaal 2020 graden nodig om veilig te zijn. In feite zijn commerciële kluizen bestand tegen temperaturen tot wel 5000 graden!

Maar dat is nog maar het begin van wat een kluis kan doen in een kleine zakelijke omgeving. Een commerciële kluis die bestand is tegen temperaturen van meer dan 5000 graden, is ideaal voor het bewaken van uw vertrouwelijke bedrijfsgegevens, inclusief klantenlijsten en inventarislijsten, en kan binnen enkele minuten worden ingesteld om ook uw computerbestanden te beschermen.

Een kleinere kluis is praktischer voor de meeste kleine bedrijfssituaties, vooral als deze in een kleiner kantoor wordt gebruikt. Een kluis met één cilinder geeft u alle voordelen van een grote kluis, maar hij past op een bureau. U kunt een kluis met meerdere kubussen aanschaffen, waardoor u een grotere kluis krijgt die minder ruimte in beslag neemt en toch alle veiligheidskenmerken van een eencilindermodel heeft.

U moet ook bepalen hoe veilig uw kluis moet zijn. Als u in een gevoelig bedrijf werkt, is een hogere beoordeling essentieel. Een kluis die u zelf niet kunt openen, is niet de moeite waard om te kopen.

Er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden bij veilige beoordelingen. Dus hier zijn enkele basisprincipes:

Hoe lager de rating, hoe kleiner de kans op een ontsteking. Hoe hoger de beoordeling, hoe groter de kans op een ontsteking, dus hoe lager de veiligheid.

De hoogte van de kluis moet ook een factor zijn, en deze moet boven het ontstekingspunt zijn. Zolang het binnen het ratingbereik van de kluis valt, zou het niet veel moeten uitmaken, maar als je een hoge hebt, dan is het zeker iets om over na te denken.

De hoeveelheid vergrendelingsvermogen die het heeft, is een andere belangrijke factor. Vergrendelingskracht betekent op hoeveel manieren een kluis kan worden geopend zonder dat iemand anders in de kluis kan komen, bijvoorbeeld als u een sleutel voor de cilinder nodig heeft. Als de kluis heel weinig heeft, wil je hem waarschijnlijk niet. Als het zwaar is, moet u mogelijk de deur vergrendelen om te voorkomen dat iemand binnenkomt.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat als u denkt dat een kluis een alarmsysteem heeft, dit kan worden ingesteld voor verschillende niveaus. Dus als de kluis vier cilinders heeft, wilt u er misschien een kopen met zes alarmen.